2010. július 3., szombat

Diktatúra?!

Amióta csak tudatosítom környezetem: tekintélyelvű vagyok.

Ma már azt mondom, a senecai, szentágostoni, urambocsáss: marktwaini elv alapján, hogy az ideális államforma a tekintélyelvűség - ha úgy tetszik: diktatúra - amennyiben a tekintély, avagy a diktátor tökéletes.

Persze ez illúzió. Tökéletes diktátor nincs.

De van olyan államberendezés, ami egy népcsoportnak vagy nemzetnek üdvös, tükrözi hitét, lekületét, és ebből néha csodák születnek. Néha katasztrófák is, igen: de hát a történelem már csak ilyen, és olykor a határozott fellépés igenis történelmet ír. Ki emlékezne a punokra Hannibál nélkül? Spártára katonai diktatúra nélkül? Athénre Periklész nélkül?

De ez ez most nem is erről szól. Egyszerű, hétköznapi intézkedésről beszélünk. A legújabb hírek szerint a közintézményekben kifüggesztik - illetve kérik őket, mármint az intézményeket! - a Fidesz és Orbán Viktor országmegváltási programját. (Na jó, legyen ez vízió a szkeptikusok szerint.)

És hogy ez rettenetes, északkoreai, és borzalmas kommunista, totalitárius gyakorlat, azt elsőként a jobboldali(bbnak tartott) sajtó kürtöli szét, enyhe vuvuzela aláfestéssel a vérszegény ellenzék részéről.

Na persze. Hogyne, utáljuk a ránk erőszakolt programot, a tacepaokat, a lózungokat. Ha másé.

Ez azért, ne tévesszük szem elől: a mienk. Illetve, bárhogyan is utáljuk egymást: Magyarország majdnem 70%-áé. A határontúliakat nem mérhették - eddig! - akkor alighanem több is lenne.

Mielőtt ijedtében összecsinálná magát a mai magyar népnemzeti(nek öndeklarált) oldal, gondoljon a két világháború között hál'Istennek minden csonkaországi közintézményben kifüggesztett kormányprogramra:
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek Magyarország feltámadásában".

Ugyanígy kifüggesztették, ugyanilyen "diktatúra" eredményeként.
Ugye, azzal semmi baj nincs? Hát ezzel sem. Ugyanarról szól.

Döntsük már el, a nemzet javáért küzdünk-e, vagy egymás ellen.
Persze, ez is illúzió, ezért hiszek mégis inkább a tekintélyelvűségben.

12 megjegyzés:

Szávoszt-Vass Dániel írta...

Számomra a tekintélyelvűség a Király iránti hűséget jelenti elsősorban, és a diktatúra eszembe sem szokott jutni ezzel kapcsolatban. Egészen egyszerűen azért, mert a diktatúra nem magyar út. Az Apostoli Magyar Királyság az.

Obergruppensexfuhrer :) írta...

Inkább azon kéne merengenünk, ha már a "diktatúra" a kiadott téma, hogy miért lépett fel tegnap a rendőrség(pintérőrség) még keményebben(!), még nagyobb megfélemlítéssel és zaklatással, minden eszközt bevetve, hogy okot adjon, kiprovokáljon egy esetleges atrocitást a néhány száz szerencsétlen "másképp(ebben) gondolkodó" ellen, amikor ők csak a maguk módján szerettek volna egy hazafias, patrióta közösség tagjaként esküt tenni a Szent Korona mására, tagjává válni egy hazafias KÖZÖSSÉGNEK... Elgondolkodtató...

Miért a nagyobb(!) hév ellenük...még annál is, amelyet a MSZP érában tapasztalhattak...
Amelyet csak a megváltozott erőviszonyok(!) (parlamenti, -EU-s képviselők és jogvédők jelenléte, felkészült és felkészített szinte "halálraszánt" ifjak és idősek élő kordona a terület behatolási pontjait lezárva, gázálarcban az ideggáz-spray ellen, stb.), tudtak ellensúlyozni egy bejelentett és engedélyezett rendezvényen...

És a lényeg: Miért akar a rendőrség válogatott kb. 50 fős rohamosztaga nagy hévvel és céltudatossággal behatolni a területre a rendezvény kezdete előtt(!), és eltávolítani (előállítani) egy(!) bizonyos terepszínű ruhát viselő embert, hogy az majd később ne tudja majd elmondani a beszédét, miközben azt ordítozzák a rohamosztagosok, hogy idézem: "Kiss úr! Kiss úr!"...

Amit végülis csak a bizonyos urat védelmezők elszántsága és elkötelezettsége akadályozott meg. Ugyanis az úr távozni tudott ismeretlen helyre a dulakodásuk alatt a rohamosztagosok szeme elől..
A legsokatmondóbb az a tény, hogy miután az "úr" lefogására már nem volt a szervnek semmilyen reménye, mert az úr kikerült látóköréből, az előbbiekben vele tusakodó harcosok közül egyet(!), ismétlem egyet sem állított elő, hanem lógó orral távozott a rendezvény területéről...

Mindezt a jelenséget csak azért körmöltem le ide, mert kíváncsi lennék az Attila véleményére, mert szerintem más dolog az újságírás, amely kenyérkereset, és más dolog a blogírás, amely inkább tükrözi a szerző magánvéleményét.

György Attila írta...

Kedves Ferenc,

sem rálátásom, sem elég tényismeretem a Gárda-avatásról, ünnepségről, nem véletlen, nem is erről írtam.
A Magyar Gárda indulásakor rendkívűl szimpatikus volt, akkor még jelentkeztem is tagjai közé, nyilván még választ sem kaptam, ma már azt mondom, hál'Istennek.

A mostani helyzet azért más, mint ami akkor volt. Akkor egy nemlétező, sőt bűnöző-cinkos rendőrséget-csendőrséget kellett helyettesítsen, ma már ez kicsit másként fest. Szerintem most is erős túlzás lenne betiltani a Gárdát, sokkal célravezetőbb valahogyan "lenyelhető" formába irányítani az egészet, úgy, hogy megmaradjon az energia és ütőképesség. De azt hiszem, ez a célja a jelen kormányzatnak is.

Ami a vezetést illeti, úgy a Gárdáét, mint a Jobbikét, vagy akár a Fideszt: nos, mindenhol sok szó érheti a ház elejét. De hát mégiscsak vannak játékszabályok, sőt minimális bajtársi lojalitásnak is lennie kellene: ebben pedig a Jobbik áll rosszabbul. Sőt, állítom: intelligencia tekintetében is. Nem elég a hit, a jóindulat: okosnak is kell lenni. Márpedig ez rettenetesen hiányzik a Jobbik kommunikációjából, sajtójából, négy-öt ember alakítja rendkívűl primitív arculatát, amivel még engem, kezdeti szimpatizánsukat is sikerült elriasztaniuk.

Hosszas beszélgetés lehetne ez, de erre most itt nem igazán van terjedelem. Illetve akár lehet is, de most ennyit tartok illendőnek.

Ami az újságírás pénzkereseti részét és a blogírás összefüggéseit illeti: nos, soha nem írtam olyat a blogomra, amit ne vállalnék közíróként, és fordítva sem. Amúgy is, az itt megjelenő írásom jelentős része nyomtatásban is megjelenik. De ez már csak mellékzöngéje a véleménynyilvánításnak.

Obergruppensexfuhrer :( írta...

Tisztelt Attila
Értelek és köszönöm a válaszod.

Azt írtad nincs elegendő rálátásod és információd a tegnap történt eseményekre.
Hát, tőlem úgymond "első kézből" kaptál egy rövid helyzetleírást az előbbiekben az eseményekről.
Ugyanis azt a bejegyzést végső elkeseredés szülte, tényeket írtam, egy ok-okozati láncot amely megtörtént.

Utalni kívántam arra, hogy a hatalom lefejezni akart egy alakuló mozgalmat, annak vezetőjének a lefogatásával az alakulás-eskütétel napján.(Elképzeléseim szerint valamilyen formában lekommunikálták volna az őrizetbevételét, legitimizálva azt valami demagóg és homályos jogalkalmazással vagy jogszabállyal, óriási propagandafogást eszközölve a médiában:
"-Így jársz fiam ha MNG-snek állasz, lásd még a kapitányukat is beviszik..."
ezzel együttesen elcsüggesztve és demoralizálva az állományt.)

Bocsáss meg, de szerintem óriásit téved az, aki a fentebb vázolt eseménysor ismeretének tükrében is azt a következtetést vonja le, hogy a hatalom valamilyen "lenyelhető" formában még életben kívánja hagyni ezt a szervezetet. Nem. A hatalom ki akarja végezni, mert a társadalom önszerveződésének jeleit mutatja, és azt nem tűrik a globalizált világban...

Én nem akarom, hogy vér follyon, de ha fog, akkor az a miénk lesz. És nagyon erre áll a zászló.
Remélem ez benneteket nem hagy majd hidegen, mert azokat, akik a "2/3os forradalmuk" nevében fognak minket törvényen kívülivé nyilvánítani hamarosan, azokat igen.

De engem már nem érdekelnek az erőviszonyok, mert mi már mindannyian az Úr kezében vagyunk, sorsunk az Ő kegyelmétől függ, mint megannyiszor a történelem folyamán...

Egy valamit szeretnék még leírni ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni: - Miért, van az, hogy ha egy művelt, tájékozott újságírónak felvázolok egy teljesen egzakt eseményt, gyakorlatilag helyzetképet, mindig általánosságokkal, konvencionális álláspontokkal válaszol? Én nem a Jobbikról, vagy a Gárdáról akartam diskurálni, hanem egy szemét aljas és világosan átlátszó célzatú rendőri beavatkozásról, amelyet iszonyatos módon megszenvedtünk egypáran...és amely valószínűleg gyakorlattá fog szilárdulni az elkövetkező négy évben.

Engem jelen esetben nem érdekel a Jobbik, nem érdekel a Gárda, nem a róluk való álláspontodról szerettem volna érdeklődni, pláne nem a konvencionális általánosan elfogadott álláspontról Jobbikról és a Gárdáról, én egy tendenciát látok, aminek a vége -ha semmi sem változik- a halomralövésünk lesz. De mi azt is bevállaljuk majd, ha kell, ha elkerülhetetlen. EZ, a civil kurázsi, bármilyen "árpádsávos oroszlános" vagy "terepszínű" is. De nevezzük inkább "nemzeti kurázsinak".

Mert mi, a bajtársainkat el nem hagyjuk. A Szent Koronára tett eskü kötelez. És egyre többen leszünk...
Ezt véssék az eszükbe azok, akik rosszindulattal olvasnák ezeket a sorokat. Az üldözés csak meghökkenést, felháborodást és dühöt generál, amely előbb utóbb tetté transzformálódik és erősít egy mozgalmat.

Névtelen írta...

Én is meghökkenve hallgattam ma a televízión keresztül a tegnapi támadás magyarázatát, miszerint a zöld pólók csempészáruként kerültek az országba, ez indokolja a zöld pólót viselők levadászását. Ennek fényében talán Attila is átgondolja az anyaországi jobboldal IQ-viszonyonyairól tett kijelentését.

György Attila írta...

Kedves Névtelen

nem a magyarországi jobboldal IQ-járól értekeztem, Isten ments, hiszen magam is erősen jobboldalinak vallom magam. Hanem néhány hangadó "publicista" és internetes portál állandó összesküvés-elméletei és folyamatos ellenségkép-keresése hozta ki belőlem ezt a minősítést.

Morbus Hungaricus írta...

@Obergruppensexfuhrer :)

"Én nem a Jobbikról, vagy a Gárdáról akartam diskurálni, hanem egy szemét aljas és világosan átlátszó célzatú rendőri beavatkozásról, amelyet iszonyatos módon megszenvedtünk egypáran...és amely valószínűleg gyakorlattá fog szilárdulni az elkövetkező négy évben."

Elvakult FIDESZ szimpatizánsként magam is úgy látom, hogy a rendőri beavatkozás "szemét, aljas és világosan átlátszó célzatú" volt. Mégis itt tépem a számat, bár nem kérdezett senki. Szerintem adjatok nekik még egy kis időt. Ugyanazok a rendőrök és ugyanazok a rendőri vezetők akik 2006-ban egyetemistáknak verték, verették ki a fogát mitől javulnának meg egyik napról a másikra? Semmitől.

Ha megjavulnak valaha, akkor az egy viszonylag lassú folyamat lesz, amit az tud gyorsítani, ha tiltakoztok. Tiltakozni kell az ehhez hasonló akciók miatt, pereskedni, a sajtóban nyomulni, honlapokat indítani, parlamentben felszólalni, ésatöbbi.

De csak a jogsértések és az abszurditások miatt kell tiltakozni, és csupán a józan ész és az emberi szabadságjogok, nem mindjárt a Szent Korona nevében.

Vagyis nem kell arányt téveszteni. Mint amikor azt írod: "amely valószínűleg gyakorlattá fog szilárdulni az elkövetkező négy évben". Hiszen épp az a baj, hogy az elmúlt nyolc évben gyakorlattá szilárdult, most kéne tőle elkezdeni valahogy megszabadulni.

És nem kell hülyeségeket sem beszélni, mint: "Én nem akarom, hogy vér follyon, de ha fog, akkor az a miénk lesz. És nagyon erre áll a zászló." Ez már-már olyan hellerágnes szerű vízió, csak náluk a Dunába lövés szokott felmerülni.

Szóval határozottan, de intelligensen és mértéktartással.

Szebb jövőt, komolyan!

Papp Gy. Attila írta...

A masírozó gárdistákról ugyanaz a véleményem, mint a masírozó legionáriusokról...
De nem az én véleményem a fontos, hanem az, hogy a súlyos pénzbüntetésre bírságolt székely gárdistán segít-e a Magyar Gárda (vagy mit tudom én már hogy nevezik magukat)?
Az rendben van, hogy minden felnőtt ember felelős a tetteinek következményeiért, de ha már annyit papolnak a gárdisták bajtársiasságáról, akkor illene ezt valamilyen formában ki is mutatni.
Én sok gárdistára rákérdeztem, hogy gyűjtenek-e már a székely bajtársuk megsegítésére, csak kitérő választ kaptam!
Ezért jeleztem, nem a véleményem a fontos, a tények beszélnek helyettem!

Obergruppensexfuhrer :( írta...

„Én, "Kovács István" >>a kívánt név behelyettesítendő<<,
Dicső őseink iránti tiszteletből
És utódainkért érzett felelősségtől vezérelve,
Szabad akaratomból esküszöm
Hogy életemet a Szent Korona által sugallt
Isteni Törvényekhez igazítom.
Esküszöm, hogy családom, nemzetem,
A Magyarság felemelkedésén munkálkodom.
Őseink reánk bízott hagyatékát,
Nemzetünk gazdagon élő műveltségét
Igyekszem megőrizni és gyermekeinknek átadni.
Nemzetemhez, a magyar néphez mindörökké hű leszek
Történelmünk nagyjait példaképnek tekintem
Nemzetem, hazám haladását
Szabadságának, értékeinek,
Hagyományainak védelmét
Életem végéig tartó feladatomnak fogadom el.
Zászlóinkat, társaimat el nem hagyom
A vállalt feladatok végrehajtásában becsülettel kitartok.
Ha eskümet megszegem
Sújtson Nemzetem és társaim megvetése
Valamint a Magyar Nemzeti Gárda soraiból való örökös kiközösítés.

Isten engem úgy segéljen!"

Hát ennyi. Ezért jelent nemzetbiztonsági kockázatot.
Valóban azt jelent.
Csak nem a miénkét.

Unknown írta...

Üdvözletem!

Papp úr, a Gárda - akárhogy hívják is éppen - nem egy jól menő üzleti vállalkozás, ami szervezetileg átutalhat egy tollvonással x összeget ide, vagy oda, vagy amely apparátust tartana fenn az őket esetleg érintő ügyek szemmel tartására.


Morbus Hungaricus, ne legyen kétsége afelől, hogy a rendőri vezetés politikai indíttatásból, megfelelésből és nem a szolgálat iránti buzgóságból zaklatta a nemzeti mozgalmakat az elmúlt 8 évben. Nincs ez másképp ma sem, hiszen ahogy írta, ugyanazok a vezetők maradtak nagyrészt. Ne legyen illúziója, hogy ezek az emberek valami habzószájú ősbunkók lennének, akiknek olyan az Árpád-sáv, mint a bikának a vörös posztó. Nem passzióból egrecíroztatják ma sem a Gárdát, hanem úgyszintén politikai utasításra.

Pintér Sándor kézi vezérléssel irányítja a rendőrséget - ez az ő stílusa, Orbán szerint szerint a rend záloga. Gondolja, hogy ha Orbán Viktornak, illetve a Fidesznek a szándéka olyan üzenet közvetítése lenne, miszerint békejobbot nyújt a nagy egyetértés és összetartozás zászlaja alatt az elradikalizálódott honfitársaknak is, nem az lett volna az első, amit a rendőrség lelkére kötnek, hogy megszabják, hogyan járjanak el emberségesen ezekkel a közkedvelt alakulatokkal?

Dehogynem. De ha szabadulni tudunk bármilyen elfogultságtól a Fidesz irányában, nem kell sokat törni a fejünket, hogy összeálljon a kép, mely szerint Orbán Viktornak megvannak a saját tervei, amelyeket sajnos olyannyira makacsul szeretne keresztül vinni, hogy nem ad helyt semmilyen kompromisszumnak azokkal, akik érdemben kihívást jelentenek bizonyos elképzeléseivel szemben.

Ez nem vízió, ez politika. Csak szerintem Orbánék ott hibázzák el, hogy véletlenül sem hagynák a gárdát bizonyos törvényi körülmények között békében sorfalakat állni, jótékonykodni, s mindezt eladnák úgy, hogy lám, mindenkivel szent a béke. Simán leszerelhetnék egy-két látványintézkedéssel egy kis "játszótérbe" zárva a radikálisabb változásra vágyókat. Helyette a párt játszani akarja tovább azt az eltévesztett atyai szerepet, mintha bármilyen morális alapjuk lenne éretlen hülyéknek titulálni a radikális/konzervatív rétegeket, akiknek majd ők megmondják, hogy hogy kell "nem eltúlzott" jobboldalinak lenni. De hát egyszer ezért is benyújtják majd a számlát. Legközelebb 4 év múlva.

György úr, kérem tartsa meg az éleslátását, ami eleddig jellemezte, mert higgye el, nem minden arany, ami Viktor.

Obergruppensexfuhrer :) írta...

Én úgy látom, hogy bizonyos "nemzetközi elvárásoknak" [legyenek azok eszkimók, inuotok, vagy huronok, belgák,(ilyen nemzet pedig nincs by Caesar :Đ,) vagy más /még az is lehet, hogy likud.../] való megfelelési kényszer a motiváció, de valami nagyon-nagyon...

Obergruppensexfuhrer :) írta...

És ugye már megint igazam lett...
Egyszer az életben hihetnétek nekünk másképp(ebben) gondolkozó, önhibájukon kívül elradikalizálódott hazafiaknak
OV még akkor sem tartja elfogadhatónak a MNG működését, ha az szigorúan csak törvényes keretek között folyna...
Hogy MIÉRT?
CSAK.

"MERT MEGENGEDHETETLEN (..)- (és itt megspékeli még a hatás kedvért, hogy ne érje szó a retorikáját, egy olyan jog nekitulajdonításával, amit az soha nem is akart, illetve nem lett volna képes az birtokolni..csak rákenték mint stigmát, és arra hivatkozva stigmatizálni.

(...) mert a társadalom (önvédelmi)önszerveződésének a jeleit mutatja, az pedig megengedhetetlen a globalizált világban...csak a kiszolgáltatottság az.

Érdemes tehát elgondolkoznia magában(!) mindenkinek, és levonnia a következtetést, miszerint tehát valójában kinek a kezébe került megint a hatalom gyeplője.... (egykulcsos adók(?) hmmm... stb.)

"Ha tudni akarod, kinek a kezében van a hatalom, figyeld meg ki az, akit tilos kritizálnod"....

És már megint igazam lett, bárcsak ne lett volna.

De az MNG nem fog leállni.

Ez nem érzelmi, ez elvi kérdés..OV részéről és a MNG részéről is..