2010. július 18., vasárnap

Utánlövés

Nos, elmúlt vagy két hete annak, hogy bejegyeztem ide "A jó székelyt".

Időközben rengetegen átvették, közölték, megrágták, kiköpték, lenyelték, kommentálták, ahogyan ez ilyenkor illik.

Közben lettem "liberálgeci", "büdös zsidó", "szadeszos", "fideszbérenc", "puhapöcsű", "Gheorghe Attilescu", árokásó, hazátlan csángó, és ezek még a finomabb jelzők, amelyekkel az erdely.ma és a mandiner.hu honlapján elláttak.

Hja, kérem... húsz év "náci", "szélsőjobbos", "véresszájú magyar" után felüdülés ilyeneket is hallani.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy közvetlen a cikk megírása után magam is úgy gondoltam, ez kicsit túlzás volt, és éppen úgy általánosítottam, mint akiknek felrovom ezt.

A reakciókat tekintve most már úgy gondolom, nagyon is igazam volt, mi több, finoman fogalmaztam. Hiszen éppen azok, és éppen úgy reagálták le, akikről, és amit írtam.

Itt semmiféle külömbséget nem tudok tenni a nevetséges perrel riogató oldalági, megélhetési Nyirő-leszármazott, a fotelnáci fenyegetőző, a hivatásos sajtólevelező elmeintézet-igazgató, vagy éppen nemzeti oldalon álló, de álnéven pocskondiázó közíró között. Egykutya. Ez az írás róluk szólt, és hál'Istennek, hogy leírtam.

Záróakkordként, ha már amúgy is majdnem kimerült a rám hordható jelzők tára, idézem a keserű viccet: "Mikor lesz a székelyből román? - Ha kimegy Budapestre..."

Vagy, ha éppen a szentnek tartott, és rendkívűl káros sztereotípiákon kívűl ír - mondanám most én.

Vitatkozni persze, ezzel az emberfajtával ezentúl sem fogok: disznókkal nem birkózunk, mert mindenki sáros lesz, de ezt a disznó még élvezi is.

Amúgy meg senki ne könnyebbüljön meg: továbbra sem lettem zsidó, liberális, sem román, sem fideszbérenc, de változatlan nem vagyok nemzeti barom sem, akit odaterelnek, ahová éppen akarnak. A nemzeti elkötelezettség nem jelenti az agyhalottságot.

Illetve nem kellene azt jelentse.

15 megjegyzés:

Bársonyfüles írta...

Mekkora áldás az Istentől,ha valakit remek humorérzékkel áld meg!

Jó kiegészítése ez az előző írásodnak. (A "jó" székely)

Obergruppensexfuhrer írta...

Na látod én megmondtam, hogy csak konfliktus generálás lesz a vége...

Szerintem (szerény véleményem szerint) vannak esetek, illetve vannak emberek, akiknél "ne szólj szám, nem fáj fejem..."

Mert nincs az a didaktika, ami célra vezetne.
Pláne nem az "ízes odamondások".
Ha egy un. "vérmagyar" (werHUN) szemével és eszével(!) olvasom az előző írásod... háát, az az érzésem támadhat hogy Te szó szerint "magyarozol"... (Itt jönnek be a képbe ezek a gyönyörű tematizálódott terminusok :S )
És a "magyarozás egy mgunkfajtától" az a dolog, amire különösen pöcc, egy tisztességes szélsőséges. :D Szerintem itt még az építő jellegű kritika sem mentség náluk..

Nekünk nemzetieknek az a küldetésünk, hogy összefogjunk, és nem pedig "továbbontsuk" erőinket...

Attila, Álmos, Temüdzsin...legalább az árnyékukra méltók legyünk.

Obergruppensexfuhrer írta...

Eszembe jutott valami, amit csak a humor kedvéért leírok, szóval kéretik nem komolyan venni. Azért egy gondolatkísérlet erejéig érdemes eljátszani a gondolattal:

Tehát előző írásodban leírod, hogy "Anyországi, (szélső)jobboldali portálok, hangadók szerint a jó székely" milyen, és azt is, hogy nem olyan...
- Pedig de jó lenne!!! (Ha olyan volna...) :-)

temirlan írta...

Az írás egy jó közepes volt de,a reakciók magukért beszélnek.Sok komplekszusos,identitáskereső most berágott.Magukra ismertek.Obrgruppensexfuhrer:mit keres temüdzsin az ősök között.Te is elég zavaros identitású lehetsz.

Vágási Erika írta...

A cikkhez kapcsolódó hozzászólás műfaját valószínűleg azért találták ki, hogy bárki ország-világ elé tárhassa lelkivilágát. Abból meg kinek ilyent, kinek olyant adott az Úr... Épp elég baja van annak aki "olyant" kapott, de nem tud róla, azt viszont sejti, hogy valamiről nem tud:)

Obergruppensexfuhrer :Đ írta...

@ temirlan

Már megbocsáss, de hol írtam én "ősöket" ? :D:D:D:D:D
Nagy neveket írtam, akik nemes harcukban "egyesítették" és nem megosztották a népüket. Referencia: legalább erre törekedjünk...

Ha identitáskeresőket keresel keress máshol...:Đ:Đ:Đ:Đ

temirlan írta...

@Obergruppensexfuhrer Attila,Álmos és pl.Kötöny az én őseim,Temüdzsin pedig az ellenség,még 771-év után is illik tudni.Aki az ellenségeit nem tartja számon,mitvárhatnak a barátai.Egyebként,megvan bocsájtva:-)

Obergruppensexfuhrer írta...

@ temirlan

Történész vagyok, nekem nem kell töriórát tartanod... :Đ

Utoljára írom le:
"nem ősöket" soroltam fel(mégha neked ezt sikerült kiolvasni belőle) hanem NAGY SZEMÉLYISÉGEKET, akik igencsak jeleskedtek abban bizonyos tevékenységben ami.... na mi is volt? :-)
Igen, egy "közösség egyesítésében"..(tömören fogalmazva)
Esetünkben a Nemzet a tevékenység tárgya...

Ellenség.
Hmmm..

"Aki az ellenfelét tisztelni tudja az már félig győzött."
"A tiszteletadás a győztesek jellemzője"
/zen/

temirlan írta...

Először:Attila elnézést hogy,külön eszmecserére kisajátitjuk a blogod,de gondolom e csevely tanulságos lehet.De majd holnapután egy sörmellett személyesen.Másodszor:Obergruppensexfuhrer.Attila,Álmos felsorolása mellé illendőségből sem tesszük Dzsugasvilit,Uljanovot,Temüdzsint mégha keleti nagy vezetők,birodalom építők ahogy irod"közösség egyesítők" idézve szovjet himnusz "a nagy oroszország kovácsolta frigy"Azért mert Temüdzsin nomád volt lovagolt, nyilazott még nem rokon,ha távolról úgytünik is.Pl:Jan Slota szerint"a honfoglaló magyarok,mongolok voltak,kicsi szőros lovakon"De te ennek ne dőlj be.A macskának is bajsza van mégsem legény.Részemről az eszmecsere lezárva,megyek nyaralni:-) Ui:"történész vagy"nekem fáj

Obergruppensexfuhrer :Đ írta...

@ temirlan

látom keménnyakú ember vagy...

De, te kezdtél vitatkozni.

Az, hogy benned rossz érzéseket kelt (félelmet kelt? :-), hogy egy felsorolásban szerepel e három személyiség, az egy egyéni szocprobléma...
Valószínűleg nem halnál bele ha nem tennéd szóvá...folyton...

Valószínűleg komplexusaid is lehetnek... :Đ pl. hogy jönnek ide a szlávok, Sztálin? Micsoda logika..:Đ:Đ:Đ

Ezek a történelmi nagyságok, akiket felsoroltam birodalomalapítók voltak, akik "soknemzetségű" törzseket egyesítettek, olykor nem éppen békésen.
Törzsszövetség alapítók-összekovácsolók voltak...abban a korban(!) amikor Nemzetünk Európa dicső "középhatalmának" számított.

UTOLJÁRA ISMÉTLEM: nem őseinket szándékoltam felsorolni, hanem REFERENCIÁKAT... És NEM tartom Temüdzsint az ősünknek!!! Ez a asszociáció csak a te fejedben született meg.

És tisztában vagyok vele, hogy ellensége volt hazánknak.
De még mielőtt azzá vált volna, "LETETT VALAMIT AZ ASZTALRA", hogy profánul fogalmazzak...

"Aki az ellenfelét tisztelni tudja az már félig győzött."
"A tiszteletadás a győztesek jellemzője"
/zen/
Tanulj egy kis alázatot a "nagyokkal" szemben...

Én nem idéztem semmilyen himnuszt, nem értem a zavaros mondatfűzéseidet.. :)

Az pedig hogy te, kommunista diktátorokat (ideológiai alapon ügyködő 20. századi tömeggyilkosokat, gengszter-diktátorokat) említettél
velük EGY LAPON, háát... mit is mondjak... egy büdösnagy(!) tiszteletlenség...

Attila, én kérek elnézést a keménnyakú barátod miatt...
Részemről én is szívesebben elbeszélgetnék vele egy sör mellett személyesen...

Ui: nekem nem fáj. :-)

Csak fáraszt... :´)

Tisztelettel:
Ferenc

Papp Gy. Attila írta...

Nem akarok politizálni, bár elég nyílt szívű vagyok, és ennek köszönhetően a számat sem fogom be sokszor, de a "jó magyarok" korhű pillanatképe ragadható meg a "jó székely" című írás olvasói hozzászólásaiban. Mert ahogy van "jó székely" egyesek fejében, ugyanazon fejekben énképük is hasonlóan meredek saját "jó magyarságukat" illetően. Mert, ahogy meg van a véleménye a "jó székelyről", ugyanúgy a "jó magyarról" is. Hát azt is megfogalmazhatná valaki arra érdemes! Nagy a zűrzavar a fejekben, főleg a műveletlenekben. Nem ártana nekik az ásó, kasza, kapa, balta:)
Szóval, ezek a "jó magyarok" kedvenc labanc ellenes hírportáljukon csak "szoknyapecér szeszkazánként" emlegetik a romániai forradalom szikráját, vagy "cigányfajvédőként" a gyermekmentő ferencest... Valóban "jók" ezek a "magyarok"???

Attila, egy csöpp lelkiismeret-furdalásod ne legyen! A hülyeséget mindig röhejessé kell tenni, jöjjön az bármelyik oldalról is! Mert a hülyeségnek nincs politikai nézete, fajtája, virága, gyümölcse, zászlaja, identitása...
Ezeknek az fáj a leginkább, hogy röhejessé tetted őket, és ez a leghatékonyabb fegyver a hülyék ellen! Mégegyszer Isten éltessen!

Obergruppensexführer írta...

@Papp Gy. Attila

Nem tudom, ki az a "szoknyapecér szeszkazán",(Tőkés?) de az "úgynevezett" "cigányfajvédős" dolog Böjte atyáról már nagyon-nagyon-nagyon unalmas, izzadságszagú és lerágott csont, ha már a kuruc mocskoltatásainál tartunk, pláne annak a tükrében, hogy ha jól látom a nevezett hírportál főoldalon, jobb felső sarokban, igen frekventált helyen lassan már több hónapja reklámozza és népszerűsíti a nevezett ferences szerzetes legújabb könyvét.... márha észrevette volna valaki...

Én elhiszem, hogy a nevezett "cigányfajvédős" túlkapás megtörtént, és a véleményem is negatív róla, de mindent össszevetve "magyarország legolvasottabb politikai hírportálja"(mert kétségtelenül az, kedves olvasók, bármilyen kellemetlen is legyen egyeseknek) több emberfőt termelt ki a nemzeti gondolatnak, magyar identitástudatnak, szellemi függetlenségnek,nemzeti ellenállásnak stb... mint az összes többi ún. "jobboldali" internetes médium összesen.

Véleményem szerint nem azzal van a baj, ha nagyritkán becsúszik (kb. kemény 2(!) ilyen volt eleddig) egy két "meredek" "különvélemény" az ügyeletes szerkesztők túlkapásának és forrófejűségének a hibájából (ami persze korrigálásra szorul), HANEM azzal ha ezt a kemény 2(!) darab példát kiragadjuk és az idők végezetéig lobogtatjuk a nevezett hírportál diabolikus gonoszságának megcáfolhatatlan bizonyítékaként...

Mintha az "ún." mértéktartó jobboldali médiumok nem futtattak volna 3/3-asokat vagy címzetes hungarofóbokat sohasem....tévedésből, tájékozatlanságból, vagy korrumpáltságból szándékosan...

Arról nem is beszélve, hogy az "antilabanc" komoly kulturális (irodalmi, történelmi, művészeti, földrajzi, biográfiai stb.) ismeretterjesztést is folytat, a politikai tájékoztatási prioritása mellett...aki ezzel vitába száll, azt halálra linkelem ... :´)

Sikerének titka talán pont az, amiért démonizálható is egyben. Történetesen az, hogy a "nép nyelvén" szólal meg, és ügyesen apellál az érzelmekre...

Szerény véleményem szerint tehát nem árt óvatosan bánni a "a legolvasottabb pol.-i hírportál"-lal, mert lehet, hogy egyik oldalon a nagy nevek, az írói potentát, de másik oldalon meg az olvasói tömeg, az "istenadta nép" tartózkodik és e kettő nehogymár elmérgesítse egymást...
Például ha leírom azt, hogy "nemzeti ellenállás", ne nézzenek már hülyének, vagy ad absurdum habzó szájú vadbaromnak!

pláne "hülyén" jön ki a "magyarozás" egy székely szájából...

mert mégis kik lehetnének korunk "labancai", a bajnaik, vagy az IMF-ért, - netalán a jegybankelnök fizetéséért aggadók?
Na ne vicceljünk már.
Az idegen érdek, az idegen érdek.
Nincs alternatíva.

György Attila írta...

Kösz, Papp Gy,
egyetértek.

Obergruppenszexführer: sokszor fiatalkori önmagamra emlékeztetsz, ennek minden jó és rossz oldalával egyetemben... Ha nem bánod, azért a továbbiakban fenntartanám a jogot, hogy saját olvasóimmal én vitatkozgassak... :-)

Obergruppensexführer írta...

Oké értettem. :´)
Elnézést kérek a tolakodásért, tudok róla, hogy néha "sok vagyok"... :S
De ez, már csak alapjában véve heves természetemből, és "posztvilágmegváltó" [tudom: már rájöttem, hogy nem lehet, de azért törekedni kell rá (pl. minden jó nőt megdugni...:Đ ahogy a mondás tartja...)] attitűdömből fakad, de igyekszem kompenzálni.

Mégegyszer: elnézést.

Papp Gy. Attila írta...

Kedves Csoportszextábornokom, ilyen kvalitásokkal (és gondolkodásmóddal) nem holmi fórumos hozzászólásokkal pazarolnám sziporkázó tehetségem a helyedben, hanem a "labancirtókat" védeném jó pénzért a székesfehérvári bíróságon, ahol éppen a perük van folyamatban...
Vitatkozni nem kívánok, az idő majd eldönti, hogy érdemes volt-e hosszas védőbeszédet tartanod a "labancirtók" pártján... Csak annyit az egészről, hogy az ilyen portálok okozzák a legnagyobb károkat a nemzeti oldalon, pl. sikerült megosztani bennünket és ez nem nekünk használ! Akkor kiknek?