2009. június 16., kedd

Nincs rá szó

Nem vagyok különösebben érzékeny a „gyerekcsínyekre”. Olyan helyen nőttem fel, a Gyímesekben, ahol szinte mindennapos volt az egymás közötti pofon, néha csonttörés is, és a bicska is könnyű helyen állt a csángó-székelyek között.

Most mégis, pár órája, újra libabőrös karral ülök, és nézem EZT a legújabb videót (hányadik már a sorban?!), ahol egy szimpatikus magyar gyereket (lányt!!!) vernek osztály- vagy kortársai. Ezúttal,is, egyszerűen azért, mert más, mint ők: Magyar. Fehér. Szemlátomást középosztálybeli. Ezen a lányon ráadásul Nagymagyarországos felső, ami nyilván sérti a szegény, segélyezett, osztályon alulra evoluált ivadékoknak az érzékenységét.

Most nemcsak arról van szó, hogy egy Nagymagyarországos felsőbe öltözött lányt a szó szoros értelmében végigpofoz néhány cigány, és magyar(!!!) kiskorú véglény –itt a kor független, és senki ne hivatkozzon hátrányos helyzetre, kisebbségre, hasonló liberális faszságokra, mert azonmód kedvem lenne revansot venni a 92 kilómmal – nem, itt arról van szó, hogy ma, Magyarországon, e végsőkig „liberális” társadalomban bántani, megalázni, verni lehet valakit büntetlenül, csak azért, mert magyar.

A kurva jó istenit az anyjuknak, ahogy azt katolikusként mondom.

A párhuzam, ha valaki megnézi ezt a vidót, félelmetes. Ott áll, sarokba szorítva egy magyar lány, Nagymagyarországba öltözve, és néhány nyomorult idióta sorra pofozza, veri, alázza. Szegény, tudja, egyedül van, ijedt, védekezni sem mer. Leeresztett kezekkel tűri, hogy pofozzák, verjék, röhögjenek rajta. Mert tudja, egyedül van. Hiába ártatlan, hiába Ő van otthon.

És egy rakás seggfej, szarházi szőke(!!!) kölyök röhög, filmezi az esetet. Na ezeket kéne elsősorban végigpofoztatni egy vagon aprómajommal.

Most nincs kedvem korrektkedni. A pofozók, verő kölykök többsége cigány. Ez tény. Ugyanolyan tény, hogy fehér, magyar kölykök is ezt teszik. És ugyanolyan tény, szerintem a legdöbbenetesebb a videón, hogy a végén egy cigánykislány visz papírzsebkendőt szegény megalázott lánynak. Benne van ennyi becsület.

Igaz, azelőtt tessék-lássék ő is pofon üti a lányt. Ugye, a falkaösztön. De győzött benne az emberség. Ebben az egész vérlázító jelenetben ez az egyetlen emberi gesztus, az egyetlen felmenthető személy.

Én, most, fehér, európai, magyar emberként rendkívűl szégyenlem magam. Mert nem tudom, mit tenni. Mert nem mehetek „ki”, e seggfejek fejét a falba b.szni, bosszút állni, megvigasztalni e kislányt.

Csak a mélységes szégyenkezés van bennem.

Hagyjuk. Hagyjuk. Hagyjuk. Hagyjuk.

Az istenit neki.

12 megjegyzés:

Patrubány Csilla írta...

Pont akartam kérdezni, hogy megírod-e. Vajon most ezt hogy fogják lereagálni a médiában és politikában? Végülis, bárhogy, úgysem fog változni a helyzet. De majdcsak lesz valaki közelebb, aki megteszi, amiket írtál

Do-Mi írta...

Nem lesz senki ! Fogagggyunk ?

György Attila írta...

Lesz, Do-Mi. Fogadjunk?

Do-Mi írta...

Jó lenne ha vesztenék !
Végre lenne egy jó napom !

..."a gyáva polgári osztály"...

Patrubány Csilla írta...

Szerintem pedig a legmegalázóbb gesztus volt, hogy zsebkendőt adtak neki és vállon veregették! Mi ez? Egy ilyen akció után nincs barátkozás! Vagy vicc volt? A hejfelgyújtással együtt? Vagy mint egy kutyát meg lehet leckéztetni, majd megsímogatni? Nincs olyan, hogy emberi gesztus és felmenthető! Egyik sem menthető fel semmilyen alapon! És a három, négyéves gyerekek korosztályában is ez van már. Az anyjuk-apjuk bíztatja verekedésre, kötekedésre. Hogy a játszótéren a másik mellett elmenve rugja meg vagy borítsa fel. És még röhognek, hogy milyen talpraesett a kurva kölyök.

György Attila írta...

Igen, Csilla, meglehet, így van, többen is ezt mondták. Nekem mondjuk első- és utolsó - megnézésre így jött át, sajnos többször nem fogom megnézni, analizálni ezt a videót, egyszerűen nem bírom gyomorral, szétfeszít a tehetetlen düh.

KurtaBetyár írta...

Talán ideillik. A Magyar Hírlapban volt:

http://www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=170839&archiv=1&next=0

Röviden: Franka Tibor kerepesi polgármester szerint (aki ugyanaz a Franka Tibor mint a többé kevésbé ismert újságíró) "a három főkolompos elkövető, akik a kíméletlen ütéseket bevitték, valóban cigányok, de az áldozat körül lévő nem cigányok is részt vettek a megaláztatásban, így szó sincs etnikai konfliktusról.
Pedig, higgye el, ha így lenne, én nem tagadnám le."

Kérésére az iskola igazgatója összeírta annak a tíz gyereknek a nevét, akiket felismertek, és a sértett nevével együtt eljuttatták a gödöllői rendőrségnek. Mint az iskola fenntartója, Franka feljelentést tett.

"ha az áldozat családja nem tesz feljelentést, akkor is követelni fogom a rendőrségtől, hogy folytassa le az eljárást, és példás szigorral sújtson le az elkövetőkre" akik egyébként 14 évesek elmúltak, tehát büntethetők.

Klematisz írta...

Én nem tudtam ezt a videót úgy végignézni, hogy most x nemzetiségű vert y nemzetiségűt. Nekem annyi számított, hogy egy védtelen gyereket (legyen az lány vagy fiú) megvernek és megaláznak, csak úgy, mert más. Gyerekem van, úgyhogy gondolhatod, milyen lelkiállapotban vagyok. Csak a gondolat, hogy valaha ez vele is megtörténhetne...

György Attila írta...

Éppen ez az, Klematisz, én is ettől borultam ki. (Nekem is lányom van...)

sat. írta...

nemcsak cigány testvérink cs'álnak i'yeneket. az elszakított területeken a máskint beszélő gádzsók is fo'yton +alázzák a magyarokat /gyerekkint is átélém s fölnőttkint is számtalan esetet, s ha fölhördülök, akkor +' inkább bántnak. tehát kussoljunk, ne legyen jó napunk, mer' abbul csak +' nagyobb baj lész. egy köröszt(y)én/y do'ga: élő szurokfáklyakint elégni az arénába'. erre készüljünk.

viga írta...

dobnál nekem egy mélt? csak a cím miatt, ha lehet.
viga.vendel@gmail.com
(nem vagyok tetű, de könnyen lepattanok.)

Névtelen írta...

Igen ezek a dolgok amiket nem tudok megérteni semmilyen oldalról.
Nagyon remélem látni fogja ezt a videot pár politikus is azok közül akiknek sikerült csonkaországot erre a szintre zülleszteni.Ez az elmúlt 20 év sikeres sovinista és nemzetellenes idegenérzelmü politikának az eredménye.Igy meglehet érteni miért hallgat Judapest a vajdasági magyarverések,ihletve a felvidéki tömeges magyargyalázások megtörténése után---igen ma magyart verni nem csak az elszakított területeken divat ihletve nemzeti sport hanem sajnos olyan mélyen van a magyarországi nemzeti öntudat és morál,hogy már dicsöségnek számit az is ha magyar magyart sanyargathat,megalázhat.Ez a video szomorú üzenet minden becsületes magyarember számára-bizonyíték arra hogy milyen mélyen és válságos helyzetbe van a NEMZET!ÉBREDÉS......ÉBREDÉS....JUDAPEST még MEDDIG?????????