2009. március 3., kedd

Liberálisok

Sokszor eljátszadozom a gondolattal: milyen boldog élete lehet egy bora-borai bennszülöttnek, vagy csukcs eszkimónak, akiket a sors különös szeszélye nem ajándékozott meg liberális politikusokkal és hangadókkal.

Majdnem azt írtam, liberális gondolkodókkal, bár ez azért kissé erős lenne.

Az már külön a mi, magyarok szerencsétlenségünk, hogy a mi liberálisainknál kevés fasisztább emberi lényt lehet találni.

Amúgy, amíg a fogalmak azt jelentették, amit valójában, addig nem is volt baj a liberalizmussal. A személyes szabadság elve nagyon rendben van. A szabadosság már kevésbé. A másság tisztelete szintén rendben van. Az öngyűlölet már kevésbé.

Azért, Zsolt barátomat idézve, megnézném, mit szólna a liberalizmus atyja, Cromwell, a fővárosokban rózsaszín bőrtangában masírozó b… akarom mondani, melegekhez. Attól tartok, mondanivalójában erős szerepet kapna a nevelő célzatú, cseppet sem szelíd erőszak.

Érdekes amúgy, hogy amíg például a román liberálisok kifejezetten patrióta érzelműek, sőt esetenként nacionalisták, addig a magyar politikai élet „liberálisaira” nyugodtan ki lehet mondani, hogy senkiházi, hazaáruló gazemberek.

És akkor még csodálkoznak, ha Erdélyben járva megdobálják, elüldözik, leköpik őket.

Mint legutóbb éppen Demszky elvtársat, a lényegesen jobb sorsra érdemes Budapest főpolgármesterét, akinek volt bőr az arcán (amúgy van ezeknek) Nagyváradra jönni „könyvbemutatni”.

Nem is ez a furcsa benne, hanem az, hogy akad épeszű erdélyi – na jó, partiumi – ember, aki képes meghívni ezt a politikai szellemlovagot, aki úgy érzi, ez hiányzott a mi életünkből igazán. Nos, a köpködést nem tartom úri gesztusnak, de azért meg kell mondanom, ez esetben kifejezetten érthető, sőt helyeslendő a nagyváradi sráv gesztusa, aki leköpte Demszky beszélgetőpartnerét.

Mondjuk, mehetett volna jobb helyre is, amíg még lehet, merthogy Kispannóniában már csekély két év börtönbüntetés jár a tojással vagy papírgalacsinnal(!) dobálásért.

Szépek ezek a „liberális” törvények, nem? Ennyit a szabad véleménynyilvánításról.

Ja persze, azért van, akinek szabad véleményt nyilvánítani. Nyilván, a liberálisoknak. Azt mondja múlt héten például Kuncze Gábor, e magyarba(?) oltott rozmár, ő bizony legszívesebben ciántablettákat osztogatna az elégedetlenkedő magyar középosztálynak.

Ez azért szép, képzeljük csak el, ha a magyar szót behelyettesítenénk bármilyen más nemzettel, neadj’Isten cigánnyal vagy zsidóval, micsoda egetverő visítás, rasszistázás és antiszemitázás lenne a környéken…

Csakhogy mi ilyet nem teszünk, merthogy mégiscsak úriemberek vagyunk, ellentétben a kunczegáborokkal, demszkykkel, és hosszú lenne még a sor felsorolni, kikkel szemben.

Egyébként meg tanulságos ellátogatni az SzDSz (- már a puszta szó leírása is némi heveny rosszullétet okoz -) honlapjára. Nem föltétlenül mazochizmusból, hanem azért is, hadd lássuk meg, mennyire tisztelik e derék emberek a másságot, mennyire toleránsak, nyitottak. Van ott egy tanulságos közvéleménykutatás.

E sorok írásakor például, kedd délben, a magyar liberális párt honlapján úgy tűnik, olvasóinak 91%-a szerint a cigányoknak vérében van a bűnözés, 82% szerint a drogosokat börtönbe kell zárni, 81%-uk határrevíziót szeretne(!!! – Istenem, túl szép, hogy igaz legyen), sőt 21% szerint az asszonyt is nyugodtan lehet verni. Többet nem is szemelgetek innen, ha komolyan gondolná ezt a törpepárt, őszintén mondom, szinte már szimpatikusok lennének. (Az asszonyverést kivéve, persze.)

De nyilván nem, a magyar liberálisakat egyetlen dolog tartja össze, na persze a lopott szajrén kívül: ez pedig a magyarság gyűlölete. Mindennek gyűlölete, ami magyar, ami méltóságteljes, ami szent, ami hagyományos.

Ebbe a gyűlöletbe fognak belepusztulni. Előbb-utóbb.

Remélem előbb, mint utóbb, mert azért nekünk sincs olyan túl sok időnk.

9 megjegyzés:

sat. írta...

undorító kép, de helyzethö' illő.
mi ugye jó köröszténykint nem gyűlölködünk, csak kizavarjuk a csürhét a temprombul

Eduardo Rózsa-Flores írta...

Szervusz Baratom,
a blogod linkjet en is kitettem. Jonnek en Szekelyfoldre, jonnek en...amde most tavol vagyok a Karpat-medencebol...
Majd egyszer...
Olellek
Eduardo

Do-Mi írta...

Na erről bevillant az "Eörsi"képe !
Akko láttam mikor Kolozsvárt megpökdösték valami nem libi neveltetésű fiatalok... Élmény volt látni azt az igazi,mély,történelmi gyűlöletet sugárzó arcot.Jobban megtudtam mitöl döglik a légy mint az addig olvasottak összességéből.
Mindenkinek ajánlom a módszert.
...látszik,hogy Eduardo nincs idehaza...
Vajon miért nem közölte vele senki,hogy a "kárpát medence" megnevezés piros lapot kapott az északi taccsbirótól...

Nagy István írta...

A transindexesek köpködnek, és aláírókat keresnek a Hargita Népe főszerkesztőjét megfélemlítendő:

http://hargitanepe.transindex.ro/

Do-Mi írta...

Kedves Nagy István ! Kösz a hirt ! Odalapoztam...láttam és elkezdtem lelkesedni: Nem kell összeirni őket! Összeirják ők saját magukat !!! És ide teszik elibünk a névsort !
Ime itt vagyunk :mi akik nem szeretünk titeket mert ti nem szeretitek a Gyurcsányt meg a Demskit és inkább becsülitek a román liberálisok
"hazapártolását !" Ez az igazi "magyarárulás!!
Tisztelt Kozák István úr !-nak ajánlanám : nyisson valahol egy "ellenaláirásgyűjtést" az "ellenaláirásgyűjtők" ellen.
De mivel tudom,hogy ön úri ember azt is tudom,hogy ezt "igy" nem teszi meg.Ön kérdőivet nyit :
1.Ki ért egyet...
2.Ki nem ért egyet...
3.Ki semleges...
SZAVAZZUNK !

Do-Mi írta...

Jajjjj ! Meg ne sértődjön...inkább kijavitom. Azaz "Demszky"...
Csak siettem..olyan jól esett...
meg ott van a Stanik Pista barátom meg a Köncze Csilluka a szekusbloggos
meg,meg,meg...annyi aranyos pofa... mikor éppen most dült be az egész liberális szélhámoskodás...és nem csal Kismagyarországban és Nagyromániában hanem az egész világon
Júújjj de jó !

Hírszerkesztő írta...

Ezt olvasd el:
http://benczeattila.blog.hu/2009/03/24/patkanyok_lazadasa_szekelyfold_parnasszusa_ellen

Hírszerkesztő írta...

Patkányok lázadása Székelyföld Parnasszusa ellen!
http://benczeattila.blog.hu/

Do-Mi írta...

Monnya már meg hogyan kell odajutni mert én mind katt.katt és olvasám minden szép verseket de azt a patkányost sehol é...me hátha megtudom,h. ki a király köztük... de ez már egy másik regény cime...