2008. március 20., csütörtök

Bátorság

"...Tedd hát magadévá a világot: mert képes vagy rá. Ne a világot kövesd: kövessen a világ Téged. A kölcsönhatás mindig kölcsönös hatás: ezt egy pillanatig se feledd. Annyit ad a világ neked, amennyit Te adsz a világnak.

Először is: küzdd le a félelmet magadban.


Ha ütnek: üssél, ha tudsz. Ha megsebesülsz: gondolj arra, hogy túléled. Ha nem éled túl: méltó halállal távoztál, és irigyelni fognak.


Mindig lesznek, akik nemcsak másak, de másabbak, mint Te. Mindig lesznek aljasabbak. Mindig lesznek okosabbak, tisztességesebbek, és méltányosabbak is.


Egyetlen dolog különböztet meg Téged: a bátorság.


Ezért vállald a harcot."

A fotón palesztin kisgyerek izraeli tank ellen. De lehetne mondjuk baszk, csecsen, vagy tibeti. Vagy méginkább mindenkori "pesti srác", az utcán.

2 megjegyzés:

Do-Mi írta...

Elnézést kérek a sok zavarásért ,de nem tudom megállni annyira szorakoztat (szabad mókázni? ) :Ön a világ minden nagyhatalmával kikezd ? Baszkok (eur)Csecsenek (Rosszijá) Tibet (Kina)...de gondolom meg kell emliteni a Sziu indiánokat is (USA) csak igy telyes a kép...
Tudja ön hogyan lett szocializmus Mongoliában ?

György Attila írta...

Hát, egyesek szerint a hosszú élet titka a sok ellenség :-)
A mongóliai szocializmusról nem sokat tudok... valamikor azt olvastam, a többnejűség miatt - a sok anyós miatt pontosabban - karolták fel lelkesen a mongolok a szocializmust :-) De lehet, ez csak belsőázsiai legenda...