2009. október 8., csütörtök

Tápos Terminátor

Néha azért nevetni is kell, az élet, hál'Istennek, nem csupán hiábavaló politikai csatározásokból áll.

Van, amikor medvékkel kéne verekedni, s hogy erre akadnak rátermett emberek, egyike az élet azon ajándékainak, amelyek miatt megéri közép-kelet-európai magyar embernek lenni.

Mert itt van például egy igen derék ember, Horálki János, aki az elmúlt időben honlapja és szolgáltatásai révén annyi derűs pillanatot szerzett nekünk, hogy ezért bármikor hajlandó vagyok vendégül látni Csíkszeredában, egy barátom még a medvét is állja számára, mindjárt kiderül, miért is.

Horálki János, tényleg derék, talpra-, vagy máshová-esett jóember túravezető. Sőt, luxustúravezető, ahogyan maga mondja. Mielőtt a bejegyzést tovább olvasnák, komolyan megkérek mindenkit, böngéssze át tüzetesen a szolgáltatásait reklámozó honlapot. Megéri.

Mindig tudtam, Magyarországon rengeteg a pihent agyú, lehetetlen szolgáltatásokat űző ember, nos, ezen a skálán említett barátunk valahol a Koh-I-Noor gyémántfokozaton helyezkedik el.

Már maga a szolgáltatás bevezetője kisebb orgazmus. Bemásolom, elnézést, hogy visszaélek az olvasó türelmével:

"Ön egy természetbarát ember?

Ha igen és kedveli a természetet és szeret kirándulni akkor gondolt-e már arra, milyen jó lenne, ha luxuskörülmények között élvezhetné a természetet?

Béreljen fel engem és meglátja: Ön vagy a családja kirándulása igazi luxus lesz!

Nézzen körül honlapomon, nosza! Hívja Horálkit és élvezze a természetet!

Kedves Látogatóim! Újra beindult a VENDÉGKÖNYV. A trágár hozzászólások meg olyanok amikben az én nemi vonzalmamat tárgyalták le lesznek törölve. Ezúton értesitek mindenkit hogy a NŐKET szeretem csupa nagybetűvel. A nőknek, asszonyoknak kedvezményt is adok (megbeszélés szerint). Jól megtalálom a hangot a női nemmel. Ideálisnak tartom a vörös bögyös asszonyokat, energiával-élettel vannak tele ők nagyon ideálisak. Liptai Klaudia számomra a Királykisasszony csupa NAGYBETŰ-vel. Őt aztán szívesen megmasszíroznám neki ingyen lenne a túrám. Tehát nyomatékosan leírom hogy nem a férfiak iránt vónzódom de természetesen őket is - nemtől fügetlenül - örömmel és teljes odaadással túráztatom, ha kedvük van hozzá. Várlak Titeket az erdőben! Horálki János"

Úúúúú, b@sszus... - ahogyan erre a művelt székely mondaná. Kívánhat-e ember többet, mint egy rendes, heteró túravezetőt, aki luxuskörülmények között kirándultat? De ez még mind semmi.

Szolgáltatónk alig több, mint rezonábilis összegekért gyakorlatilag mindent vállal, a talpmasszázstól a gyereknevelésig, testőrszolgálattól fotózásig, és bérijesztgetéstől (ez külön megérne egy misét!!!) a "dorongkíséretig". Igazi reneszánsz ember.

Az igazi dobás - maga is külön büszke rá: a "! MEDVETÁMADÁS !" tanfolyam. Ez aztán tényleg igen, edzett, székely, csángó barátaim rémülettel vegyes röhögéssel olvasták a hirdetést, a vélemények megoszlottak ugyan, de abban mindenki egyetértett, hogy Horálki urat élmény lenne egy barnamedvével "esszeereszteni".

Horálki úr ugyanis meggyőződéssel állítja, ő mindenféle medvék réme, vele aztán végképp nem kell félni a bundástól, ő igen hatékonyan és gyorsan "kiiktat" mindenféle medvét, anélkül, hogy "maradandó sérülést okozna" a medvéknek... Hiába na, az a nagy bolond lelke szegénynek...

A titok alighanem az általa reklámozott "kéz- és lábtechnikában" valamint "toroktechnikában" rejlik, amit ő saját bevallása szerint egy 92 éves erdélyi magyar erdésztől tanult.

Lelki szemeim előtt felködlik a 92 éves erdész, amint fordulatrúgásokat mutat be a pesti túravezetőnek, csak úgy, speciel medvék ellen.

Amúgy, egybehangzó székely vélekedés alapján, ezekben a technikákban van valami. Most elárulom a titkot, a túravezető úr szíves bosszankodása dacára. Évezredek óta köztudott, ha medve támad, a lábtechnika nagyon fontos: rohansz, ahogyan csak bírsz. A kéztechnika szintén: lehetőleg feltartod őket rohanás közben. A toroktechnika: ordítasz, ahogyan rajta kifér.

Ilyenkor van az, hogy ketten jönnek ki az erdőből: az egyik futva, a másik medve.
Meg az ősi bölcsesség: a sör nem ital, az asszony nem ember, a medve nem játék.

Ha mégis én csalódnék, akkor a hülyének is megéri (kötelező?!) vizsgával együtt elvégezni Horálki úrnál a medveverő tanfolyamot csekély 39 000 forintokért. Ennek birtokában, állítom, K1-es bajnok lehet bárki, végül is, ki az a Sammy Schielt világbajnok egy szentimrei barnamedvéhez képest?

A lehetőség adott. Most a reklámon túl, amit magam is, szívesen állítottam ki ezennel ennek a remek vállalkozónak, ígérem, a vizsgára, komolyan, álljuk a medvét. Elintézzük ezt itt, a Hargita tövében. Amennyiben előtte az oktató áll ki vele.

Azért manapság nemcsak magyarnak, medvének lenni sem lehet könnyű a Kárpát-medencében. Szerencse, szegény macik nem tudnak olvasni, internetezni, másként eddig már úton lennének Budapest felé, Horálki urat megkeresni.

6 megjegyzés:

Klematisz írta...

:))))) Hihetetlen! Az a "szőrnyes" novellája minden pénzt megér :)))

"Éva hirtelen meglátta a szőrnyet, mert annak a füle kilogott a bokorból."
Az lehet egy "szőrny"!!!

György Attila írta...

A "szőrny" nekem is nagy kedvencem, a "novella" egyike kedvenc olvasmányaimnak! :-D

Várday Béla írta...

Hát ez nagyon feldobta a mai napomat!
Üdv

Somi írta...

A medvékre tényleg rossz idők járnak. Ennek a terméknek a leírását olvassa el drága Attila: http://www.vatera.hu/kes_tor_3_154197933.html Érzésem szerint ez is megérne egy külön cikket. :)

György Attila írta...

Hát ez tényleg jó volt, kedves Somi :-D Mondjuk, a pisztollyal kiegészítve sanszos lehet, de akkor sem az illetőre fogadnék :-D

Névtelen írta...

Tyű! Bizony nagy kár lett volna erről a csudabogárról nem tudni. :))
A "kötelező" olvasmányon is átcsámcsogtam magam; mert ha az Éva egyszer elkezd gondolkodni...

"...- gondolta sokat sejtetően az Éva."