2011. december 14., szerda

"La anul, la anul/ veniţi cu paşaportul".


Mai helyzetkép. U16-os "román" hokiválogatott. Idézőjelben, mert egyetlen román van a gyerekek között.


Csíkszeredában vagyunk, december 1-én, ami a románoknak ünnep, nekünk nem igazán.


Az egyetlen román fiú a "román" válogatottban rászól a székely kollégákra, ne beszéljenek magyarul, mert "ők is románok".


Ennél kevesebbért már embert is öltek, de itt most nem, mindössze vizes törülközőkkel elverték a seggét a kölyöknek az öltözőben a kollégák, akik nem tehetnek arról, hogy román mezben játszanak, de magyarok, és tizenhat évesek, és hokisták, és ezért le a kalappal előttük.


És most áll a bál, és rettenetes cirkusz van, mert a magyarok már megint, és megint és megint gyilkolásszák az ártatlan románokat.


Pedig dehogy. És hajrá székely fiúk, hajrá U16-os székely - románnak nevezett - válogatott, akik még nem bolondultak meg annyira, hogy eltűrjék a sértegetést.


Ha ezeket a gyerekeket megbüntetik, beszállok a fizetésbe. Minden lehetséges, emberi módon mellettük vagyok.


Amúgy meg, a régi rigmus, ilyenkor csak kijön belőlem, ha már hokiról van szó: "La anul, la anul/ veniţi cu paşaportul".

9 megjegyzés:

Vasscsigle írta...

mit is gondol a szegén romám ilyenkor magában , hát meg áll az ész

gtg írta...

mit is gondol a szegén romám ilyenkor magában , hát meg áll az ész

Névtelen írta...

Bosgore, la anu' cred ca nu mai iesiti voi din casa nici sa va cumparatzi paine, daca o mai faceti pe istetzii. Nu-ti dai tu seama, bosgore - om far'de tzara, adica - ca de ne-om pune mintea cu cei ce gandesc in dodii precum o faci, iese un meci de hochei pe cinste: vreo 20 de "copii romani" dand crose-n cap unui "copil maghiar". Cine crezi tu, bosgore, c-o sa castige meciul?

Névtelen írta...

Dubiosi... Daca e echipa secuiasca atunci sa o intretineti voi cu fonduri proprii. Atat timp cat reprezinta Romania si primeste fonduri romanesti, cred ca e lipsa de demnitate. Stai ca milogul cu mana intinsa la bani si apoi musti mana care te hraneste si te dai cocos ca esti altceva. Nu iti convine pleci si ii reprezinti pe cei care iti plac

Cosmin írta...

Mai Attila,

Am avut un comment prea civilizat pentru tine ieri si l-ai sters? Jenant pentru cineva care foloseste blogul care este un exemplu de libertate a exprimarii! O sa-i las pe altii sa te injure atunci, ca macar nu te superi cand se foloseste acelasi limbaj! Pace tie!

Névtelen írta...

Latra, schogore, ceva la comentariile de mai sus...! Hai sa dansam in familie putzintel!

György Attila írta...

Cosmin,

din partea mea scuze - cand ai dreptate, ai dreptate. Imi pare rau ca am sters, impreuna cu alte comentarii. Nu o sa se mai intample.

Restul comentariilor nu merita nici un raspuns.

György Attila írta...

http://www.catavencii.ro/Hocheisti-banuiti-ca-au-jucat-atit-pentru-romania-cit-si-pentru-ungaria-in-aceeasi-partida_0_2268.html

Ardarik írta...

három gond, ami fölött mindenki elsuhant, pentru ca sunbtem asa, mai superificiali....1. Marinescu gyerek valójában NÁCI stilusban provokált...egyetlen egy embernek sem jutott ez eddig eszébe .....senki nem mondhatja meg senkinek, hogy milyen nyelven beszéljen vagy milyen bugyit vagy gatyát húzzon....éljen az Új Zélandban vagy Csikszeredában...ha valaki erre utasit, az egyszerűen NÁCI (nem kevés kapcsolatot tudnék kimutatni a román xenofób tanüggyel)......2. A három csiki srác nem ütlegelnie kellett volna azt a bukaresti NÁCI bunkót, hanem odavinniük az edző elé és nézze mit mond ez a pöcs...rúgja ki a "lotból".......3. Románia himnusza egy sovén himnusz..és éppen a magyarok ellen iródott...ha életemben nem hokiznék, akkor sem tudnám elénekelni..tehát: legyen más himnusz, énekeljünk a madarakról, a sexről, stv., csak éppen arról nem hogy mekkora hősök vagyunk (amik amúgysem vagyunk)...visszatérve: Táncso Barna hozta az rmdsz-es formáját: nyúl volt