2011. július 15., péntek

Repkednek....

Fekszek itthon, Szécsenyben, Csíkszereda közvetlen közelében a függőágyamban, két szép rózsafenyő között.

Ez tény. Közben messze legnagyobb bajom, hogy éjszaka a szomszédos strandon buli lesz. Ami azt jelenti, hogy nézhetem bár kedvenc horrofilmjeimet, attól még gyomromba rezeg a szomszéd buli mélynyomója.

Közben Waltarit olvasok, ami gyógyír a léleknek: nem véletlen, kevesen ismerik: és egyszer csak…


Egyszer csak elszáll fölöttem hirtelen két román vadászrepülőgép, de olyan alacsonyan, hogy látom a pilóta arcát. Ez nem vicc.

Mármost Székelyföldön román vadászgépek olyankor repkednek, a boldogtalanok, amikor bajban vannak. Pünkösdi búcsúkor. Autonómia-jelzéskor. Vagy éppen Tusványos következik: történetesen közben régió-átszervezés, és terítéken az autonómia, mint most.

Ilyenkor mosolyog a magamfajta a függőágyban: mert elreppen fölöttem ötven méterre két enyhén szólva is leharcolt MIG 23-as.

Azok voltak.

Elröpülnek a boldogtalanok, és elgondolkodom: ezzel ijesztgetnek engem?

Mit tudnak csinálni? Zajt? Azt lényegesen nagyobbat csinál a szomszéd strand.

Lelőnek? Nem hinném. Ennél a sebességnél maximum tüzérségi állásokat bombázhatnának.

Fenyegetnek?

Na, ez az, ahol mosolygok.

Ha ennyire telik a román hadügytől… és csak ennyire telik… örüljünk neki.

Repkednek, a boldogtalanok.

Félnek.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

A szomszédos kocsmában reggelig tartottak a zajos bulik hétvégén, hétköznap, teljesen mindegy volt nekik. Aláírásgyűjtés, feljelentések, 112 hívása (akár többször is egy éjszaka)csendháborítás miatt. Aztán egy év múlva elkotródtak, na nem a zaklatásaink miatt, hanem mert nem fizették a közüzemi számlákat és a bérleti díjat, így az épület tulajdonosa kipakolta őket. Most a Szeredai strandot működtetik nagy hozzáértéssel. Vajon fizetik a számlákat és a bérleti díjat a városnak? Őszinte együttérzésem az átalvatlan éjszakák miatt!