2009. május 19., kedd

Bolív szigor

Én már látom, hogy ennek nem lesz jó vége.

Én már azt is látom, hogy nemsokára majd Bolívia (e hősies állam, amelyről nem is olyan régen, normális átlagembernek mindössze Simon Bolivar jutott eszébe), belép majd a Kis-Antantba. Ott lesz csak igazán jó helyen, képzeljük el, mondjuk Slotát, Basescut és Evo Moralest, mint a demagógia Laokoón-szoborcsoportját. Nem is olyan nehéz.

Aztán már azt is látom, ahogyan ősi történelmi követelésekre hivatkozva, Bolívia majd területi követelésekkel lép fel, és meg is kapja, mondjuk Békés megyét. Miért is ne, amúgy is akadt már olyan eszement, akinek ezzel a jobb sorsra érdemes megyével kapcsolatban hasonló víziója támadt. Na jó, ő a romáknak adná e megyét, amiben én nem látom most az alapvető külömbséget.

Mindezt pedig most azért látom, mert éppen olvasom, miszerint nagy dérrel-dúrral bolíviai vizsgálóbizottság készülődik Magyarországra(!), kivizsgálni a Morales elnök elleni merényletet, amelynek merényletességével kapcsolatban úgyszintén vannak némi fenntartásaink. De ha úgy lenne is: lelkük rajta.

Eduardó Rózsa-Flores ettől sajnos nem támad fel, Magyarosi Árpád sem, hogy csak a magyar halottainkat említsük, és szegény Tóásó Elődnek sem lesz könyebb dolga. Az a magyar külügy pedig, amely ekkora szervilizmussal és önfeladással kezelte meggyilkolt és bebörtönzött magyar állampolgárai ügyét, minden bizonnyal tágra nyílt karokkal fogadja majd bolív barátait, akik Marcel Sosa főügyész vezetésével majd nemcsak a Székely Légiót és a Bivalytosznádi Legényegyletet, de egyúttal a Magyar Gárdát, a Székely Nemzeti Tanácsot, és egyáltalán mindenféle olyan magyar egyesületet felszámolnak majd, amelyek nyilvánvaló veszélyt jelenthetnek kokamámorban úszó elnökükre.

Ezen társaságok vezérkarát majd természetesen elviszik egy santacruzi kirándulásra, ahol is ünnepélyes keretek között négyszer hasbalőnek mindenkit, kétszer mellbe, majd félméterről főbe is, biztos, ami biztos alapon.

Végül is, miért ne tennék meg? Talán azért, mert a bolíviai himnusz zenéjét is egy magyar szerezte? Talán azért, mert annak idején Bolivar felszabadító seregében magyarok tucatjai szolgáltak? Minden bizonnyal már akkor beépültek ezek a galádok, és csak Eduardóra és embereire vártak. Ezt is ki kellene már egyszer vizsgálni.

Bolíviai smasszerek és gyilkosok Magyarországon.

Felelősségre vonnak, kutakodnak és nyomoznak.

Már csak ők hiányoztak innen.

Tényleg, mi más?

6 megjegyzés:

Csab.Isz írta...

Ha már jönnek biztosan megejtik majd a koccintós baráti találkozót gyurcsánnyal is, aki ugyancsak hálásan és szemforgatva fogja majd szorongatni a lápáziak véres kezeit, amiért ekkora primitív dumm-dumm hatásfokkal végezték el azt a fajta piszkosmunkát, melyet az éppen bukott Furcsány csak remélt miután saját paranojás képzelgései és böszme rémálmai alapján elnök és miniszterelnök-gyilkolásra,-- sőt a "zöszödi" köreadása után igen sok másegyébre is--(képesnek) tartott, ezért így táv-beintésre, alvilági leszámolós módon ejtettek meg csupa alattomos boszzúvágyból, az önmegnyugtatásra elhallgattatott sőt kivégeztetett Eduárdón. Az isten(ek)adta nép, hogy nem szedi szét a legapróbb csontjukig az ilyeneket ?! -- "erről beszéltem"...

Do-Mi írta...

De siessenek azok a Bolivok mert már csak "technokraták! fogadják őket s lehet holnap már azok se lesznek ott
a vezérlőpúltnál...
Milyen titkosszolgálat az amelyik kivégzi az ugynevezett "titkokat tudókat"? Vagy ott is van beépitett "tégla" ?

csibi barna írta...

Ott a bolíviai nagykövetség, Bukarest, Mihai Eminescu utca 44, 6. emelet, 14. lakrész, lehetne menni, bejelentett tüntetést csinálni mondjuk, pl. Tóásóért.

György Attila írta...

Barna, ez nem is egy rossz ötlet. De kezdetnek megbombázhatnák őket mondjuk úgy napi ötezer e-maillel. Szerezzük meg az e-mailcímüket!

Do-Mi írta...

Jó ötlet ! Keresek egy spanyolul tudó valakit is !

csibi barna írta...

embolivia@mail.roknet.ro