2009. január 9., péntek

Gáz van, babám

Azt hiszem, az igazán tragikus időknek az egyik legbiztosabb jele, hogy mostanában szinte mindenről egy vicc jut eszembe.

Most például az, amikor a medve repülőgépet vezet, és utasai közül a varjú kezd szemtelenkedni vele, majd annak példáján felbuzdulva a gonosz kismalac is. A medve kivágja őket a repülőből, zuhannak lefele… Nem sokkal földet érés előtt a varjú odaszól a kétségbeesett malacnak:

- Te malac, tudsz te repülni?

- Jaj, dehogy tudok…

- Hát akkor miért b*szogatod a medvét?!?!?!

És azzal huss…

Na, ez csak úgy az oroszok gázpolitikájáról jutott eszembe. Ha az ember éppen nem jegesmedve, akkor ne nagyon ugráljon ezen a vidéken.

A helyzet persze, távolról sem ilyen vicces, én legalábbis nagyon nem szeretnék most például makedón lenni, nulla gáztartalékkal… de még bukaresti román se, nem mintha amúgy is vonzana ez a lehetőség.

Persze, Romániának, mint mindig, most is iszonyatos szerencséje van… illetve fene tudja, ez már nem is szerencse, ez valami kozmikus méretű vicces kedvű gondviselés: éppen a legriasztóbb pillanatban hirtelen ideszól Putyin cár, hogy aszongya: „na fiúk, ha fáztok, vásároljatok egyenesen tőlem gázt. Aztán akár el is adhatjátok tovább Ukrajnának…”

Azért ez nem semmi, valljuk be. Ez már nem is mentőöv, ez luxusjacht.

Na és ellenkező oldalon ott van szegény Magyarország. Most ez egyszer valahogyan mégsem kapta váratlanul az eset, még valamelyes tartalékkal is rendelkezik. Hátra lehet dőlni, hogy végre most ez egyetlenegyszer nem minket ver a balsors elsősorban.

Na de nem azért van Gyurcsány Ferenc, hogy nyugodtak maradjunk. Még fel se szusszantunk, amikor bejelentette: kisegítjük a fagyoskodó Szerbiát. Eladunk a tartalékból. (Amennyire én ezt az embert ismerem: eladjuk a tartalékot.)

Senki ne higgye, hogy abból a gázból majd jóféle aldunai székelyek, vagy délvidéki magyarok fognak melegedni. Ezt borítékolom.

És persze, cserében a gesztusért semmit nem kérünk, de az ég-egyvilágán semmit. Ez a mi nagy bolond szívünk… Még legalább annak az öt temerini magyar srácnak a szabadlábra helyezését sem, akiket egy szerencsétlenül alakult verekedés után 61 év(!) börtönre ítéltek ebben a baráti országban…

Talán nem is lenne rossz ötlet, ha még marad egyáltalán gáztartalék, adjuk már azt oda Szlovákiának. Csak úgy, miért is ne?

Ilyenkor fázik az ember igazán.

2 megjegyzés:

Do-Mi írta...

Hogy ez a malacka milyen butus !
Olyan butus mint az a béka amelyik a saját hátán úsztatja át a tavon a skorpiót.Azt a skorpiót,amelyik indulás előtt megigéri hogy "jó kisfiú lesz" de a tó közepén mégis megszúrja a békát.
Béka: Skorpió,miért tetted ezt,most mindketten elpusztulunk...
Skorpió: Ne haragudj béka,nem tehetek róla,ez a természetem !

György Attila írta...

Jánosom (ha megengeded hogy így nevezzelek): részemről a szerencse, ha én is testvérlapként tüntethetem fel a monarchista.blogspot-ot...

Másrészt: valóban gyalázatos tartozásom van Feléd. Ha jól tudom (még én sem láttam), most jelent meg a Harcosok Könyve harmadik kiadása M.o.-n, ígérem, az elsők között vagy... További kötetek jönnek a tavasszal, adja Isten, alkalmam legyen letudni adósságom...